Kő, gránit és márvány megmunkálás

Az összetételtől függően többféle gravírozás létezik ezeknek az anyagoknak a megmunkálására:

  • Felületi lézergravírozást elsősorban palák, csempék és téglák esetén alkalmazható. Az ilyen anyagok lézerezése fehér természetesen kontrasztos eredményt ad.

 

  • Mély lézergravírozást választhatunk márvány, gránit, bazalt, lávakő, természetes kő, kavics, kerámia, porcelán és fekete gránit esetén, mivel alapvetően ezeknél az anyagoknál a jelölés nem lesz kontrasztos, vagy csak enyhén. A mélyebb jelölés láthatóbbá, tapinthatóbbá teszi, sablont és könnyítést adhat az utólagos festésnek.

Az ásványi anyagok vágása lézerrel nem lehetséges (pl. achát)

Az ásványi anyag  megmunkálható, lézeresen és mechanikusan is!

 

Keménységétől, összetételétől függően megmunkálható lézeresen és mechanikusan is. Szép, kontrasztos eredményt érhetünk el.

A gránit vagy márvány szöveges és/vagy fényképes gravírozása ősi időkre nyúlik vissza és ma is hagyomány temetkezéseknél, legyen szó a sírtábláról vagy az urnatábláról.

Manapság a különféle kőfajtákra való gravírozás nagyon népszerű más piacokon is, mint például az ékszerkészítés, a belsőépítészet vagy éppen a kézművesiparnál. Különböző rendezvények dekorációi készülhetnek ebből az anyagból, de személyes ajándékokat is készítenek vele. Emléktábláknál is és információs táblák esetén is előszeretettel használt alapanyag, hiszen időtálló anyagról beszélünk.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az Ön Adatai és Kérdése

5 + 7 =