Eszközök jelölése az azonosításhoz és a berendezések nyomon követéséhez

A fémszerszámok teljes életciklusuk során intenzív használatnak vannak kitéve, ami azt jelenti, hogy a jelölést úgy kell elvégezni, hogy az ellenálljon a zord munkakörnyezetnek, amelyben használják őket.

Ezeknek az eszközöknek van egy értéke, amelyet meg kell tartani. Szerszámok és berendezések szállítójaként Önnek a legmagasabb minőséget kell garantálnia, miközben meg kell felelnie a jelenlegi azonosítási szabványoknak.

Mindezen okok miatt folyamatosan azonosítania kell szerszámait és berendezéseit, hogy nyomon tudja követni őket életciklusuk során. Ez a minőség, a hatékonyság, a költségcsökkentés és a szabványok betartásának kérdése

Sokoldalú megoldásra van szüksége minden formához és anyaghoz?

Annak tudatában, hogy a szerszámok és berendezések nyomon követési rendszerének bevezetése fontos kérdés ezeknek a gyártóknak, és ez befektetést jelent, a Gravotech kulcsrakész jelölőállomásokat szállít különböző technológiát alkalmazó kis- és közepes sorozatú jelölésekhez, kontrollált költségek mellett.

Hatékony és nagyon könnyen használható megoldásainkkal mindent megjelöl, kötegekben vagy külön-külön. Ezekkel bármilyen dátumot, márkát, logót, sorozatszámot, azonosítót vagy speciális kódot közvetlenül és tartósan megjelölhet a berendezésén, szöveges vagy 2D kódolt formátumban.

A szerszámok és berendezések azonosítása számos kihívást jelent:

  • Az eszközpark kezelése
  • A készletek egyszerűsítése
  • A szerszámok nyomon követhetőségét kezelő rendszerek a szerszámparki leltári szervezetek alapvető eszközévé váltak. Valóban, a gyártó- vagy összeszerelő műhellyel felszerelt ipari cégeknél műszakonként, kezelőnként több száz szerszám van, ami sajnos el is kallódhat. A jól megjelölt szerszám a nyomon követhető szerszám.

Különböző jelölések által nyújtott lehetőségek:

Szerszámkarbantartás felügyelete és irányítása

A szerszámokat gyakran javításra, élezésre vagy cserére viszik be. A jó szerszámazonosítás lehetővé teszi a szerszámok karbantartásának folyamatos nyomon követését, de a szerszámok megelőző karbantartásának beiktatását is, mivel a szerszámok azonosításának köszönhetően tudhatja, mikor végezték el a javítást, az élezést, és így tervezheti a jövőbeli javítást. Jól kezeli a javítási folyamatokat.

A szerszámok ellenőrzése használat előtt és után

A szerszámok nyomon követési rendszerének megfelelő megvalósítása lehetővé teszi azok használatának és visszaküldésének teljes nyomon követését. Az elveszett vagy elkallódott szerszám gyorsan olyan problémává válhat, amelyet a szerszámok állandó azonosítása gyorsan megold.

Csavarkulcsok ipari jelölési megoldások:

• Megoldás közepes és kis mennyiségekhez,

• Sokoldalú megoldás minden alakra és méretre,

• Könnyen használható, biztonságos a kezelő számára,

• Több nyelven elérhető (megjelenítés és jelölés),

• Elkerülhető a szerszámok lopása vagy elvesztése

• Egyértelmű és közvetlen szerszámazonosítás, sérülés nélkül.

Fúrószár ipari jelölési megoldás:

• Gyártási üteméhez igazított megoldás,

• Mechanikai alkatrészeinek anyagaihoz és jellemzőihez igazított megoldás,

• Termelékenység,

• Könnyen használható megoldás, amely speciális képzés nélkül elérhető a kezelők számára,

• Biztonságos eljárás,

• Tartósan és közvetlenül azonosíthatja az egyes szerszámokat anélkül, hogy károsítaná azokat.

A kiadások csökkentése és a szerszámlopások elkerülése 

A szerszámok jelentős költséggel járnak, és egy szerszám elvesztése váratlan kiadásokat eredményezhet. A szerszám azonosítása segít elkerülni a szerszámok elvesztését vagy ellopását. Minden eszköz gondosan azonosítható a kezelő nevével, akihez tartozik. Jelölőrendszereink segítenek csökkenteni a lopás, elvesztés vagy sérüléssel járó költségeket.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az Ön Adatai és Kérdése

5 + 6 =