Eloxált alumínium gravírozás

Az eloxált alumínium korrózióálló réteggel van bevonva.

 Az eloxált réteget úgy állítják elő, hogy az alumíniumot savas elektrolitfürdőbe merítik, amelyet passziválásnak vagy eloxálásnak nevezett elektromos árammal kapcsolnak össze. Az eredmény egy vékony alumínium-oxid réteg, amely ellenállóvá teszi a fémet a forgácsolással és hámlással szemben, valamint élelmiszer-biztonságos, nem mérgező és rozsdaálló. Amellett, hogy az alumínium jobban ellenáll az UV sugárzásnak és a korróziónak, az eloxált réteg természetesen porózus felülettel rendelkezik, amely különösen fogékony a festékekre. Ezért van sok kék, fekete és piros eloxált alumínium szín.

 Az eloxált alumínium az egyik legkönnyebben jelölhető fém, és széles körben használják a különböző ipari szektorokban, például a repüléstechnikában vagy az autóiparban, de megtalálható a legtöbb háztartási készülék és elektromos rendszer elektromos alkatrészeiben is.

 Az eloxált alumínium gravírozásnak köszönhetően a tárgyak személyre szabása is új trend lett, hogy egyedibbé, személyre szabottá tegye őket. Gondolunk itt például a termoszokra, üvegekre. Névjegykártya tartókra, kutyabilétákra, kulcstartókra, telefontokokra, számítógép és táblagép burkolatra és így tovább.

 A színes eloxált alumíniumok gravírozása kontrasztos, nincs szükség feltétlenül kémiai anyagok bevonására (pl. savazó folyadékok, festékek, színezőkréták) Persze, ha színes karaktereket, logókat szeretnénk, úgy a legravírozott felületet különböző módokon színezhetjük is.

Főbb ágazatok:

  • Promóciós cikkek és ajándékok
  • Autóipar és repüléstechnika
  • Elektronika
  • Háztartás eszközök
  • Azonosító táblák

A Gravotech széleskörű tapasztalattal rendelkezik az eloxált alumínium gravírozás terén, és szakértelmével segít megtalálni az Ön igényeinek leginkább megfelelő gravírozási megoldást.

Az eloxált alumínium alkatrészek és termékek jelölésére és gravírozására két technológiát biztosítunk: lézeres jelölést és mechanikai jelölést.

Lézeres megmunkálás esetén a legravírozott felület beállítástól függően matt alumínium vagy fehér színűen jön elő.
Mechanikus megmunkálás esetén a nyers alumínium jelenik meg fényes karakterekkel, logókkal.
Mélységi jelölés esetén, főként az ipari szektorokban lehet érdekes, alkalmazhatunk savazó folyadékot, hogy a gravírozott karaktereket feketítsük. Gyors eljárás és matt hatást biztosít.
Amennyiben fényes fekete karaktereket szeretnénk, ezt különböző festékekkel érhetjük el.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az Ön Adatai és Kérdése

14 + 4 =